European tourism 2013: Πανευρωπαϊκά ρεκόρ για την Ελλάδα! Mar13

Tags

Related Posts

Share This

European tourism 2013: Πανευρωπαϊκά ρεκόρ για την Ελλάδα!

EUROPEAN TOURISM in 2013: TRENDS & PROSPECTS

EUROPEAN TOURISM in 2013: TRENDS & PROSPECTS

European tourism 2013: Την τέταρτη υψηλότερη επίδοση στην αύξηση ξένων επισκεπτών (12,3%) στην Ευρώπη πέτυχε η Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού για την πορεία του τουρισμού στην Ευρώπη το 2013 που συντάχθηκε για λογαριασμό της από την Oxford Economics Company. Σύμφωνα με την έκθεση που περιλαμβάνει τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ανά ευρωπαϊκό τουρισμό σε επίπεδο αφίξεων την πρώτη θέση κατέλαβε η Ισλανδία με ποσοστό αύξησης 21%, τη δεύτερη η Λετονία με 14% και τη τρίτη η Σερβία με 13%. Να σημειωθεί ότι για την Ελλάδα έχουν ενσωματωθεί στοιχεία εξαμήνου, για την Ισλανδία στοιχεία δωδεκαμήνου, για την Λετονία στοιχεία εννεάμηνου και για τη Σερβία στοιχεία ενδεκάμηνου.

Όπως αποκαλύπτεται στην έκθεση η Ελλάδα αναρριχήθηκε σε υψηλές θέσεις και σε ότι αφορά το ποσοστό αύξησης αφίξεων από βασικές και ανερχόμενες αγορές. Έτσι, η Ελλάδα σε σχέση με τους άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς είχε το υψηλότερο ποσοστό αύξησης αφίξεων από την Κίνα, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Επίσης, είχε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό αύξησης αφίξεων από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Καναδά και τη Ρωσία.

Εξάλλου, την έβδομη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα σε ότι αφορά το ποσοστό αύξησης της μέσης πληρότητας στα ξενοδοχεία (+4,6%), την ένατη θέση σε ότι αφορά το ποσοστό αύξησης της μέσης τιμής (+2,3%) και την έβδομη θέση σε ότι αφορά το ποσοστό αύξησης του μέσου εσόδου ανά διαθέσιμο δωμάτιο (+6,9%). Και στις τρεις κατηγορίες αποτύπωσης της εικόνας των ξενοδοχειακών μεγεθών την πρώτη θέση κατέλαβε η Λιθουανία.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση εδώ.