Προβολή Κυκλάδων στην Κίνα May13

Tags

Related Posts

Share This

Προβολή Κυκλάδων στην Κίνα

Santorini @ World Traveller Magazine

Santorini @ World Traveller Magazine

Προβολή Κυκλάδων στην Κίνα: “Ατέρμονη Θάλασσα, Αδιάλειπτος Έρωτας — Ξεχνώντας το χρόνο αφημένοι στον ρομαντισμό του Αιγαίου” είναι ο τίτλος στο εξώφυλλου του πρώτου τεύχους έτους 2014 του πανκινεζικής κυκλοφορίας μηνιαίου έγκριτου περιοδικού WorldTraveler (LuxingZhe)  που είναι αφιερωμένο στο Αιγαίο και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Στις 100 σελίδες του περιοδικού προβάλλονται αντιπροσωπευτικά νησιά όπως η Πάρος, Μύκονος-Δήλος, Μήλος, και Σαντορίνη, με ποικίλεςπτυχές των τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρουν όπως χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, αγορές, τόποι αναψυχής, ελληνική κουζίνα, χώροι διαμονής και διασκέδασης, κ.α., με ιδιαίτερη έμφαση στον ρομαντικό-γαμήλιο τουρισμό. Στις θεματικές ενότητες του αφιερώματος —πολυσέλιδες, με περιγραφή  δραστηριοτήτων και χώρων, με χρήσιμες συμβουλές του περιοδικού και με παράθεση φωτογραφιών, συχνά με χρηστικές πληροφορίες και στοιχεία  επικοινωνίας— περιλαμβάνονται:  αρχαιολογικοί χώροι και αξιοθέατα, φυσικά και αρχιτεκτονικά τοπία, διαδρομές περιπάτου, τόποι διαμονής και αναψυχής, αγορές, ξενοδοχεία και εστιατόρια-καφέ, γαστριμαργικές απολαύσεις, εκδρομές με αυτοκίνητο, κλπ.   

Το πολυσχιδές και πρωτότυπο τουριστικό αφιέρωμα του περιοδικού, το μεγαλύτερο από απόψεως έκτασης σελίδων και κάλυψης θεματικής ύλης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο των κινεζικών ΜΜΕ για την Ελλάδα, προσφέρεται επίσης σε ηλεκτρονική μορφή (APPs για συσκευές της Apple/ iOSiPhone / iPad)  σε χρήστες που επιθυμούν την τοποθέτηση του σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ταμπλέτες  κλπ. 

Παράλληλα, τέσσερα ημίωρα τηλεοπτικά επεισόδια αναμένεται να προβληθούν σε 33 τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στο σύνολο σχεδόν της κινεζικής επικράτειας (σε 31μητροπολιτικά κέντρα και πρωτεύουσες επαρχιών).  Το σύνολο του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμο σύντομα και στον διαδικτυακό χώρο, ιστοσελίδα του οργανισμού WT.

World Traveler Magazine

World Traveler Magazine

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε από τον ταξιδιωτικό οργανισμό WORLD TRAVELER MEDIA με έδρα τη Σαγκάη, με την φιλοξενία δημοσιογραφικής  5μελούς στις Κυκλάδες για 9 συνολικά μέρες τον περασμένο Οκτώβριο.  Η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη και τους Δήμους των νησιών, με την επικοινωνιακή συνδρομή ΓΤΕ Σαγκάης, με τα οποία κινεζικό ΜΜΕ διατηρεί στενούς δεσμούς συνεργασίας.  Στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών και φωτογραφικών συνεργείων του WT Media συνεισέφερε Δ/νση Δημ. Σχέσεων ΓΓΕΕ.

Οι Κινέζοι τουρίστες, καθώς εξέρχονται σταδιακά από τις συμβατικές μορφές τουρισμού και αναζητώντας κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, είναι σε θέση να καταστήσουν την Ελλάδα και την τουριστική της αγορά ως μια από τις πλέον ελκυστικές για αυτούς, και να καταφθάνουν σε αυτή σε μεγαλύτερους ακόμη αριθμούς. Ήδη την τελευταία διετία, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη τετραπλασίασε τον αριθμό θεωρήσεων, ενώ Ελλάδα και Κίνα, μετά από σειρά συμφωνιών και ρυθμίσεων, έχουν  απλοποιήσει ακόμα περισσότερο την διαδικασία θεωρήσεων, με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προξενείων της ΕΕ από την σκοπιά της ταχύτητας διεκπεραίωσης αιτούμενων θεωρήσεων. 

Θεματικές ενότητες αφιερώματος

  • “Εισαγωγή – Ατέρμονη θάλασσα – Αδιάλειπτος έρωτας”: φωτογραφίες τοπιών από τους φωτογράφους περιοδικού και στιγμιότυπα από εορτασμούς με χορούς και τοπικές ενδυμασίες κατά την 28η Οκτωβρίου κατά την οποία το συνεργείο του WT βρέθηκε στην Μύκονο.  Στην ενότητα ο  φωτογράφος του περιοδικού Wang Peng προτείνει δέκα ιδανικά σημεία φωτογράφησης στα νησιά.
  • “Ποιητική ομορφιά στα νησιά ενός παραδείσου” : 12σέλιδη φωτογραφική περιήγηση με τοπία, αρχαιολογικούς χώρους, περιπάτους, παραλίες, με χρηστικές πληροφορίες.
  • “Όταν το μπλε ενώνεται με το λευκό”: 4σελιδο φωτογραφικό αφιέρωμα στην αρχιτεκτονική των νησιών.
  • “Οι γάτες των ελληνικών νησιών”: φωτογραφικά πλάνα με θέμα τις πανταχού παρούσες, εξοικειωμένες με τους κατοίκους και επισκέπτες γάτες.
  • “Αγάπη βαθειά και σύμφυτη με το Αιγαίο”: 8σελιδη ενότητα αφιερωμένη στον γαμήλιο-ρομαντικό τουρισμό, με παρουσίαση προορισμών, περιπάτων, καθώς και δραστηριοτήτων  όπως ιστιοπλοΐα, ξεναγήσεις σε μνημεία και μικρές εκκλησίες.
  • “Παραλίες ενός επίγειου παραδείσου στα μέτρα σας!”: Παρουσίαση των τεσσάρων καλύτερων, κατά το περιοδικό, παραλιών της Μήλου.
  • “Αναπνέοντας την χαρά της ζωής”: παρουσίαση σε άλλες 12 σελίδες του αφιερώματος ουσιωδών πτυχών της καθημερινότητας αυτών που κατοικούν τις Κυκλάδες, μέσα από καθημερινές δραστηριότητες, διασκέδαση, κουζίνα και ροφήματα ή ποτά, αρχιτεκτονική-κατοικίες των νησιών, κλπ. Η ενότητα φιλοξενεί δισέλιδο άρθρο του διάσημου Κινέζου αρχιτέκτονα WangYun  (καθηγητή στο Παν/μιο Πεκίνου και επικεφαλής του οικείου Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής) για την Κυκλαδική αρχιτεκτονική παράδοση και χωροταξία, με τίτλο “Μια αρχιτεκτονική – κέλυφος της ζωής”. Ακολουθεί άλλο ένα άρθρο για τη αρχιτεκτονική και εσωτερική διακόσμηση στα σπίτια των Κυκλάδων από την ειδικευμένη σε παρόμοια θέματα δ/φο ChaoYan.
  • “Σμαραγδένια θάλασσα, πουπουλένια κύματα, ονειρικά ξενοδοχεία”: 10σέλιδο αφιέρωμα σε αντιπροσωπευτικά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών.
  • “Τοπία ιδανικά για βρώση”: παρουσίαση των 10 καλυτέρων καφενείων και εστιατορίων και του φυσικού-αρχιτεκτονικού τους περιβάλλοντος  σε 6 σελίδες.
  • “Κρυμμένοι θησαυροί σε κάθε κατάστημα” : παρουσίαση αντιπροσωπευτικής παραδοσιακής και μοντέρνας τέχνης από τις Κυκλάδες, όπως καταστήματα κοσμημάτων, γκαλερί, είδη κεραμικής και χειροτεχνημάτων.
  • “Οι πιο εύθραυστες αναμνήσεις από την Ελλάδα”: παρουσίαση δέκα ιδανικών δώρων, όπως κρασιού, ελαιόλαδου, φυσικών σφουγγαριών, σαπουνιών από οικοτεχνίες, χειροτεχνημάτων.
  • “Αποχρώσεις του γαλάζιου”:  4σελιδο αφιέρωμα με μια εικαστική ανάλυση του Αιγαίου από την ζωγράφο Zhang Xiaoyin η οποία προτείνει 10 ιδεώδη σημεία (τοπία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι) πολιτιστικής περιήγησης.
  • “Καλπάζοντας με τον άνεμο μεταξύ θάλασσας και βουνών”: τετρασέλιδο ρεπορτάζ με τους καλύτερους τρόπους περιήγησης της Σαντορίνης, από γαϊδουράκια μέχρι σπόρ αυτοκίνητα.
  • Ενότητα για προϋπολογιζόμενο κόστος και χρηστικές πληροφορίες όπως για συγκοινωνιακά μέσα και διασυνδέσεις των νησιών, κλιματολογικές συνθήκες, κλπ. Στην ενότητα περιλαμβάνεται ειδική σελίδα με σύγκριση τιμών προϊόντων σε Ελλάδα και Σαγκάη, σημειώνοντας αυτά που θα μπορούσε να αγοράσει άφοβα ο Κινέζος επισκέπτης όπως το ελαιόλαδο (σχεδόν 23% φθηνότερο).

  Ξεχωριστή θέση στο αφιέρωμα κατέχει επίσης το πολυάριθμο, υψηλής ποιότητας φωτογραφικό υλικό που πλαισιώνει κάθε σελίδα του περιοδικού.

Προφίλ Μέσου:

Mykonos @ World Traveler Magazine

Mykonos @ World Traveler Magazine

Το περιοδικό World Traveler, με έδρα τη Σαγκάη από το έτος 2000, ανήκει στον οργανισμό τουριστικής προβολής WORLD TRAVELER MEDIA, αναγνωριζόμενο ως ένα από τα κορυφαία τουριστικού ενδιαφέροντος ΜΜΕ της Κίνας. Πρόκειται για το μοναδικό κινεζικό μέσο ενημέρωσης στο είδος του («multiple travel media») που συνδυάζει τηλεοπτική πλατφόρμα προβολής (σε συνεργασία με δεκάδες τηλεοπτικούς σταθμούς ανά τη χώρα), με την έκδοση περιοδικού, ταξιδιωτικών οδηγών, εφαρμογών-εκδόσεων APPs για Η/Υ και κινητή τηλεφωνία, καθώς και την παρουσία ιστοσελίδας και “MembersClub”. Το περιοδικό, έχει μηνιαία κυκλοφορία περιοδικού 750.000 τεύχη σε ολόκληρη σχεδόν την Κίνα (31 επαρχίες),  και διαβάζεται από ανερχόμενες οικονομικά κοινωνικές ομάδες της χώρας με έκδηλο τουριστικό, κοσμοπολίτικο ενδιαφέρον, υψηλά εισοδήματα και μορφωτικό  δείκτη, και σχετικά νεαρή-μέση ηλικία. Επίσης, διαθέτει υψηλό βαθμό γεωγραφικής διείσδυσης σε όλα τα σημαντικά αστικά κέντρα της Κίνας, ιδιαίτερα σε περιοχή Σαγκάης και γειτονικών επαρχιών (επαρχίες Zhejiang, Jiangsu κ.α. με κορυφαίες θέσεις στην κλίμακα εισοδημάτων και κατανάλωσης στην χώρα) καθώς και σε εξίσου εύπορες περιοχές Κινεζικού Νότου (Καντόνα) με υψηλά ποσοστά εξερχόμενων τουριστών. Ήδη το τεύχος Ιανουαρίου 2014 έχει γίνει δεκτό με μεγάλο ενδιαφέρον από τους Κινέζους αναγνώστες και εξαντλήθηκε από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του.