Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου με στόχο το Guinness

Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου: Με στόχο να καθιερωθεί η Ναύπακτος ως κέντρο μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων, πραγματοποιείται, στις 2 και 3 Μαίου, το 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2001 και οργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου.

Μίκης Θεοδωράκης και Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου

Μίκης Θεοδωράκης και Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου

Στις διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις, εισηγήσεις από επώνυμους και ειδικούς (μουσικούς, ποιητές) σχετικά με το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και την μοναδικότητα του στον Ευρωπαϊκό χώρο, καθώς και μουσικός διαγωνισμός με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρουσία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στις εκδηλώσεις δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου. Το ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν, πλέον έχει καταξιωθεί Πανελληνίως και έχει καταστήσει την Ναύπακτο επίκεντρο χορωδιακού ενδιαφέροντος, καθόσον κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών Χορωδιών και την άρτια διοργάνωση, με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό πυλώνα μεταλαμπάδευσης του πολιτισμού και της χορωδιακής μουσικής.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να «καταστεί λίκνο του καλού Ελληνικού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Μίκης Θεοδωράκης. Στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 13 ελληνικές χορωδίες για τον καθιερωμένο μουσικό διαγωνισμό, θα παρουσιαστεί και μια μουσική παράσταση με την οποία οι οργανωτές θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (Guinnessworldrecord)! H πρόταση, η οποία βασίζεται σε ιδέα του μαέστρου μας TodorKabakchiev (διευθυντής Ορχήστρας και Χορωδίας), ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας από τον Μάιο του 1997, συνίσταται στο να συμπράξουν επί σκηνής 777 χορωδοί, 77μελής ορχήστρα αποτελούμενη από μπουζούκια μόνο, 7 πιανίστες και να ερμηνεύσουν όλοι μαζί τα 7 τελευταία τραγούδια (scenes) από το έργο BALLETSUITEZORBAS του Μίκη Θεοδωράκη!!! «Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί μια μεγαλοπρεπής μουσική παράσταση, ανάλογη του μεγέθους του ονόματος του Μικη Θεοδωράκη, ο οποίος στηρίζει την προσπάθειά μας και εκφράζει την επιθυμία να παρευρεθεί στην εκδήλωση, που θα έχει τεράστια απήχηση τόσο στην πόλη μας αλλά και πανελληνίως» αναφέρουν οι οργανωτές.

Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου:

Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου

Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου ιδρύθηκετο 1987, σήμερα αριθμεί περισσότερα από 60 ενεργά μέλη και έχει διαρκή πολιτιστική παρουσία στην πόλη της Ναυπάκτου, πανελληνίως αλλά και διεθνώς. Έχει συμμετάσχει σε Χορωδιακές συναντήσεις και Φεστιβάλ, στην Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Τσεχία κλπ. Έχει επισκεφτεί δύο φορές την Αμερική, (Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Σικάγο) όπου έδωσε μεγάλες συναυλίες σκορπίζοντας συγκίνηση και ενθουσιασμό στην ομογένεια. Τον Απρίλιο του 2009 έδωσε συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, προς τιμή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της ομογένειας της Πόλης. Έχει λάβει μέρος στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, Χορωδία και Ορχήστρα Νέων Χ.Ο.Ν. υπό την αιγίδα της UNESCOκαι τουΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ όπου αξιολογήθηκε έναντι Κριτικής Επιτροπής και απέσπασε το Α΄ βραβείο – ΑΡΙΣΤΕΙΟ. Από το 2001 και κάθε δεύτερο χρόνο, συνδιοργανώνει με το Δήμο της πόλης μας, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», που έχει καθιερωθεί ως θεσμός και μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος περισσότερες από 70 Χορωδίες, από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τον Δεκέμβριο του 2010, έλαβε μέρος στη «Συναυλία της Αγάπης» για τα άτομα με αναπηρία «ΑμεΑ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και απέσπασε ευμενή σχόλια και άριστες κριτικές. Toν Μάρτιο του 2013 η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, κατόπιν πρόσκλησης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τον κ. Πρόεδρο και τραγούδησε προς τιμήν του.