Ηφαίστεια 2015

Η επίσημη ανακοίνωση του Επαρχείου για τα Ηφαίστεια

Οι μέρες πλησιάζουν, οι ώρες λιγοστεύουν και η αναμονή μας, γεμίζει το θάλαμο μάγματος του Ηφαιστείου. Με ανυπομονησία οι συμπολίτες μας αναμένουν τις εκκωφαντικές εκρήξεις και τις εμφανείς ενδείξεις ζωής του Ηφαιστείου μας, που μαρτυρούν περίτρανα ότι η Σαντορίνη δίνει δυνατό παρών ποικιλοτρόπως στα παγκόσμια δρώμενα.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015
Καμάρι: Η ‘’άλλη’’ πλευρά, οι πρόποδες του ηφαιστείου, πάντα δίνουν τη διέξοδο, με ήχους διαφορετικούς και ταξίδια, στις θάλλασσες του κόσμου…ο Σπύρος Παν με ένα σετ διαφορετικών οργάνων Hang & Handpan, θα κάνει ένα διαθνές μουσικό ταξίδι που αξίζει να συμμετέχουμε.
Στις 9.00μ.μ.στον παραθαλάσσιο δρόμο μπροστά στο δημόσιο κεντρικό Χώρο Στάθμευσης (δίπλα στο Prince).
Οία: Η πάνω μεριά με το καστέλι της και τα αρχοντικά της ηλιοβασιλέματα. Απομονωμένη στην βόρεια πλευρά του νησιού, πάντα ακρίτας στο πέρασμα των χρόνων, του νησιού και της παράδοσης του… Ο Βασσάλος και τα παιδιά του ως ζωντανό παράδειγμα μεταλαμπάδευσης της μουσικής παράδοσης του τόπου μας από γενιά σε γενιά, θα μυήσουν τους επισκέπτες της Οίας στα δικά μας μουσικά ακούσματα.
Στις  8.30μ.μ. στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία ‘Παναγιά η Πλατσανή’.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
Η ενδοχώρα, το ‘κρυσφήγετο’ του Ηφαιστείου δίνει δυναμικό παρών.
Μεγαλοχώρι: Σημείο συνάντησης στην πάνω είσοδο του χωριού κάτω από το Μετόχι, μαζί θα μετατρέψουμε τα πλακόστρωτα μονοπάτια του παραδοσιακού αυτού οικισμού σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους… Το συγκρότημα ‘Namaste’, θα μας οδηγήσει μουσικά από την είσοδο του χωριού, μέχρι την πλατεία του χωριού, ταξιδεύοντας μας με τη σύγχρονη μουσική τους, σε άλλες εποχές παρεΐστικης καντάδας.
Στις 9.00μ.μ. στο πάρκινγκ κάτω από το Μετόχι, προς την πλατεία του Μεγαλοχωρίου.
Εμπορείο: Επικοί ήχοι θα αντηχήσουν σε ένα από τα μοναδικά εναπομείναντα καστέλια του νησιού μας, ήχοι που θα μας ταξιδέψουν χιλιάδες χρόνια πίσω στην ιστορία του νησιού μας και τις μουσικές επιρροές και επιδρομές… Ένας μοναδικός συνδυασμός, σε ένα μοναδικό σημείο της γης, στο καστέλι του Εμπορείου, από δύο ιδιαίτερους μουσικούς ταξιδευτές, τον Σπύρο Παν και τον Γιάννη Πανταζή με τον χαρακτηριστικό οικείο ήχο της τσαμπούνας του.
Στις 10.45μ.μ. στο καστέλι του Εμπορείου.
Κυριακή 23 Αυγούστου 2015
Φηρά: Το τριήμερο ταξίδι μας ολοκληρώνεται με συνδυασμό δραστηριότητας σε όλο το εύρος του Ηφαιστείου, από την Νέα Καμένη, με την Αναπαράσταση της Ηφαιστειακής έκρηξης, έως και την καλντέρα των Φηρών με τα πολιτιστικά δρώμενα που θα συμβαίνουν μπροστά από την Μητρόπολη.
Στις 6.00μ.μ. οι ‘Θηραίοι Band’ ανοίγουν την σύγχρονη αυλαία της παράδοσης.
Στις 7.00μ.μ. την σκυτάλη παίρνει ο Βασσάλος με τα παιδιά του.
Στις 8.00μ.μ. ο Σπύρος Παν οδηγεί με τους διεθνείς ήχους του την δύση του ηλίου.
Στις 8.40μ.μ. η ‘διεθνής’ συντοπίτησα μας, Ιωάννα Καραμολέγκου, προσδίδει με τις φωνητικές της ικανότητες μια άλλη οπτική γωνία στα χρώματα του ουρανού και διεγείρει τις αισθήσεις, ώστε μαζί της να ζήσουμε στο μέγιστο την εικονική έκρηξη του Ηφαιστείου.
Στις 9.30μ.μ. ο Γιάννης Πανταζής και οι παρέα των ‘Namaste’ αναλαμβάνουν μετά την κορύφωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας, την κορύφωση της μουσικής εμπειρίας και την ολοκλήρωση αυτού του τριήμερου ταξιδιού.

Θα σας παροτρύνω για μία ακόμη φορά…ας συμμετέχουμε λοιπόν  σε αυτή τη Γιορτή, με όλη μας την καλή διάθεση, ας της δώσουμε την πίστωση χρόνου που χρειάζεται κάθε νέα αρχή, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό στόχο και αποτέλεσμα, να γίνει μία Παγκόσμια εκδήλωση !!!

Η  ΕΠΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΘΕΩΝΗ  ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ