H Norwegian σχεδιάζει να δημιουργήσει βάση στην Αθήνα Apr03

Tags

Related Posts

Share This

H Norwegian σχεδιάζει να δημιουργήσει βάση στην Αθήνα

Bjorn Kjos Norwegian

Bjorn Kjos Norwegian

Βάση στην Αθήνα σχεδιάζει να δημιουργήσει η τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Norwegian, όπως αναφέρει, αποκλειστικά, στο Capital.gr ο επικεφαλής της Bjorn Kjos. Ο 68χρονος επιχειρηματίας είναι γνωστός στη Νορβηγία ως ο άνθρωπος που καθιέρωσε στην τρίτη ακριβότερη παγκοσμίως χώρα τις χαμηλού κόστους πτήσεις, με την ιδρυθείσα το 1993 Norwegian να ανήκει σήμερα στους 10 μεγαλύτερους αερομεταφορείς  της Ευρώπης, βάσει αριθμού επιβατών.

«Πολύ σημαντικές προοπτικές»

«Η ελληνική αγορά παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν στην Αθήνα, ενώ για τους Σκανδιναβούς τα ελληνικά νησιά είναι αγαπημένος προορισμός. Η Norwegian εκτελεί πτήσεις προς την Αθήνα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ενώ πετάει προς τα ελληνικά νησιά μόνο κατά το καλοκαίρι» σημειώνει ο Kjos που υπήρξε πιλότος στη νορβηγική πολεμική αεροπορία και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε ως δικηγόρος.

Η Norwegian, που στα αεροπλάνα της διαθέτει δωρεάν διαδίκτυο,  εκτελεί πτήσεις από και προς Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), Κεφαλονιά, Κω, Λευκάδα, Ρόδο και Σαντορίνη. Όπως αποκαλύπτει στο Capital.gr ο CEO, η Norwegian σχεδιάζει να δημιουργήσει βάση είτε στην Αθήνα είτε σε άλλο ελληνικό προορισμό.

Norwegian Air

Norwegian Air

«Σχεδιάζουμε την ίδρυση βάσης στην Αθήνα ή σε άλλο ελληνικό προορισμό με ορίζοντα τη θερινή περίοδο του 2016. Η πληρότητα των αεροπλάνων μας που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα αγγίζει το 90% και ενδεχομένως να αυξήσουμε τη δυναμικότητα (capacity) προς τα νησιά.  Η χώρα σας βρίσκεται σε μία κομβική γεωγραφική θέση, πολύ κοντά στην Μέση Ανατολή, την Ανατολή και τον Νότο, γεγονός που επιτρέπει την αεροπορική διασύνδεση των κοντινών μεταξύ τους περιοχών» εξηγεί.

Ο Kjos προβλέπει ότι κατά τη φετινή χρονιά ο αριθμός των επιβατών που θα διακινηθούν μέσω της Norwegian θα διαμορφωθεί στα 25 εκατομμύρια άτομα, ενώ αξιολογεί θετικά τη δημιουργία βάσης στην Αθήνα από την Ryanair. «Η ενίσχυση της παρουσίας της Ryanair στην ελληνική αγορά ενισχύει τον ανταγωνισμό προς όφελος του καταναλωτή» σημειώνει.

Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, τονίζει ότι η «Ελλάδα παρουσιάζει τεράστια δυναμική και από την πλευρά ενός εξωτερικού παρατηρητή φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία έχει ξεπεράσει τα δύσκολα, εμφανίζοντας ολοένα και καλύτερες επιδόσεις».

«Πήρατε πολύ σκληρά μέτρα, αλλά, πλέον, το μέλλον φαντάζει πιο φωτεινό» καταλήγει.

Η Norwegian είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο και πετάει προς 416 προορισμούς που περιλαμβάνουν την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαθέτει συνολικά 89 αεροσκάφη τύπου Boeing, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 προχώρησε σε παραγγελία – ρεκόρ 222 αεροσκαφών (Boeing και Airbus).

Πηγή: www.capital.gr