Τουριστική απογείωση για Μύκονο και Σαντορίνη

Τα εντυπωσιακά νούμερα που κατέγραψε ο τουρισμός σε Μύκονο και Σαντορίνη το 2013, πιστοποιούνται με την ολοκλήρωση της σαιζόν και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΤΕ για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013.

Mykonos

Mykonos

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Μύκονος κατέγραψε αύξηση των αφίξεων 26,73% σε σχέση με το 2012 ,που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα,με 177.564 αεροπορικές αφίξεις κατά την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου όπου εκτελούνται διεθνείς πτήσεις στο νησί των Κυκλάδων.

Santorini

Santorini

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία η Σαντορίνη παρουσίασε αύξηση 22,15% στις διεθνείς αφίξεις συγκριτικά με το 2012, με 244.491 επιβάτες από διεθνείς πτήσεις την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου και είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε εθνικό επίπεδο.

Στο μεταξύ, ευοίωνες είναι και οι προοπτικές για τα δύο νησιά και για το 2014.

Την έναρξη δυο νέων δρομολογίων για την Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2014 συνδέοντας την Βρετανία με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ανακοίνωσε σήμερα η British Airways. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 3 Μαΐου για τη Μύκονο και από τις 4 Μαίου για τη Σαντορίνη και θα εξυπηρετούνται με δυο πτήσεις ανά εβδομάδα μέχρι και το τέλος της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα, με την διευθύντρια της British Airways στην Ελλάδα, Φρέντυ Στίερ, «η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε νέα υπηρεσίες και δρομολόγια και για το καλοκαίρι του 2014 δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, επεκτείνοντας τη σύνδεση της Βρετανίας με τους δημοφιλείς προορισμούς της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Και πρόσθεσε “η British Airways αποτελούσε πάντα κρίκο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με αυτή μας την κίνηση θα ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και θα προσφέρουμε μια τονωτική ένεση σε αυτές τις περιοχές, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες να ζήσουν από κοντά το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι.”.

Μετά την British Airways που ανακοίνωσε απευθείας πτήσεις προς Μύκονο και Σαντορίνη απο τον προσεχή Απρίλιο, η Easy Jet ενισχύει την αεροπορική της σύνδεση προς το “νησι Των Ανέμων” και απο τη Νάπολη με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ και οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων αναμένεται να αυξηθούν, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις θα φτάσουν τα 800 περίπου πλοία, απο 550 που ήταν μέχρι σήμερα.