Η easyJet κρατάει τους επιβάτες της «συντονισμένους»

EasyJet: Από σήμερα οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα ereaders, tablets ή κινητά τηλέφωνα εν πτήση

Easyjet airplane

Easyjet airplane

Η easyJet, το No.1 δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι από σήμερα, όλοι επιβάτες εν πτήση επιτρέπονται να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους ηλεκτρονικές συσκευές όπως laptop, DVDplayer, tablet και κινητό τηλέφωνο στο FlightMode’, σε όλη την πτήση και την απογείωση και την προσγείωση.

Έως τώρα, ήταν υποχρεωτικό οι επιβάτεςνα κλείνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους κατά τη διάρκεια τηςπτήσης, καιη αλλαγή έρχεται, μετά τις πρόσφατες συστάσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) για αυτούς τους περιορισμούς να γίνουν πιο «χαλαροί» .

ΟPeter Duffy, Group Commercial Director, Customer, Product and Marketingτης easyJet δήλωσε:

«Γνωρίζουμε ότι οι φορητές συσκευές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του ταξιδιού για τους πελάτες μας, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρικές συσκευές τους εν πτήση, σε FlightMode’, κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι μια ευχάριστη αλλαγή που θα εκτιμηθεί από τους επιβάτες.»

Η easyJet υπέβαλε μια λεπτομερή πρόταση για την ασφάλεια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία έχει εγκριθεί σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να παρακολουθούν ταινίες, την ανάγνωση ebooks, την επεξεργασία ήτη σύνταξη emails χωρίς διακοπή για περισσότερο.

Η easyJet υπέβαλε μια λεπτομερή πρόταση σχετικά με την ασφάλεια στην Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία εγκρίθηκε καθώς ήταν σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να παρακολουθούν ταινίες, να διαβάζουν ebooks, να χρησιμοποιούν τα emails τους, χωρίς καμία ενόχληση.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά από τη λειτουργία της υπηρεσίας της easyJet, των κινητών καρτών επιβίβασης, που λειτουργεί στο 85% του δικτύου της. Η easyJet έχει μία από τις ταχύτερες apps στο χώρο, η οποία χρησιμοποιείται από σχεδόν οκτώ εκατομμύρια επιβάτες.